Babával a játszótéren

Első gyerekes anyukáknak gyakran eszükbe sem jut, hogy már az 5-6 hónapos babával is lehet a játszótérre menni. Ha van a közeletekben játszótér vagy park, a napi sétánál érdemes arra venni az irányt.
Az 5-6 hónapos baba már félig ülő vagy ülőhelyzetben van a babakocsiban, tehát szuperül kilát és nagyon szereti is ezt a kilátást. Jó időben a játszóterek benépesednek, van látnivaló bőven.
Told a kicsit a játszótér szélén egy padhoz, fordítsd úgy, hogy a babakocsiból jól láthassa a játszó gyerekeket, nagyon fog neki tetszeni!

Ha nem szívesen ül a babakocsiban vedd ki és ültesd az öledbe, vagy sétálj vele egy picit, mondd el neki miket lehet látni. A stabilan ülni tudó babát már be lehet ültetni a bébihintába.

Szerencsésebb helyeken park is párosul a játszótérhez, itt is rengeteg látnivaló van. Ha sokat szeret ölben lenni és neked is kényelmes viheted kenguruban is.

Jó időben amikor a baba jól érzi magát a szabadban, több időt is el lehet itt tölteni. Készítsd be a pelustáskába a tízórait vagy uzsonnát, és a játszótéren is megetetheted a babát, nem kell azért hazarohanni mert már éhes.

Mindig legyen nálatok innivaló, cserepelus, popsitörlő, a gyerek kedvenc játéka és váltóruha.

A játszótéren lehet ismerkedni is!
Jó beszélgetni más szülőkkel, tapasztalatot cserélni, csemetéink is ismerkednek egymással, ebből életre szóló barátságok is szövődhetnek.

Kapcsolódó bejegyzések:
Mennyire fontos a napirend?

Kérdezz vagy írd meg te is tapasztalataidat a hozzászólásokban!
Semmilyen adatot nem kötelező megadni.

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Babával a játszótéren. »
Kiscsillagom.hu - Adatvédelmi nyilatkozat