Közösségi média és a gyerek

Amikor megszületik várva várt gyermekünk természetes, hogy az egész világ tudtára szeretnénk adni boldogságunk… és meg is tesszük.

Milyen könnyű a mai apukáknak és anyukáknak, szó szerint a szülőszobából tölthetjük fel a képeket kedvenc közösségi oldalainkra, ahol több száz ismerősünk, rokonunk, földink, kedvenc kocsmánk azonnal láthatja a nagy boldogságot.

Látja is!

Biztos, hogy ezt akarjuk?
És a gyermekünk vajon szeretné?
Ő még nem tud dönteni. Nincs birtokában a döntés képessége.
Mi döntünk helyette. Tegyük felelősséggel!

kisbabákSokszor elképedtem azon, hogy rengeteg ismerősöm tett közzé olyan képeket, amik szerintem a családon kívül nem tartoznak másra.
Anya terpeszben lába között visító szutykos újszülöttje, fotó a műtőből, eltorzult arcú kis emberke, háttérben anya nyitott hasa, és fotók ezrei pucér babákról, kisgyerekekről.

Amit egyszer a világhálóra feltöltünk az önálló életre kel, visszavonhatatlanul kiadtuk a kezünkből. A közösségi oldalakról a képeket le lehet menteni, ezt bárki megteheti és sokan meg is teszik.

Amikor feltöltünk egy képet, gondoljunk előre 15-20 évet! Vajon mit szólna 16 éves lánykánk, hogy számára teljesen vadidegen emberek láthatták őt megszületni, vagy pucéran pancsolni a kertben?

Én nem örülnék neki. Szerintem ő sem!

Kérdezz vagy írd meg te is tapasztalataidat a hozzászólásokban!
Semmilyen adatot nem kötelező megadni.

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Közösségi média és a gyerek »
Kiscsillagom.hu - Adatvédelmi nyilatkozat